Két érdekesebb meccs színezheti a hétvégét a keleti megye kettőben

A Kisterenyét fogadja a Mátraterenye, Tarra látogat a Mátraverebély.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló:

2017. szeptember 2. (szombat), 16.00:

Kazár-Ságújfalu

Érdekesnek ígérkező meccs keretein belül csaphatnak össze az előző két körben egyaránt négy pontig jutó, előbb győzedelmeskedő, majd sokgólos remiben érdekelt alakulatok. Vélhetően mind a hazaiak, mind pedig a ságújfalusiak masszív középcsapatként viaskodhatnak majd a későbbiekben, most azonban egymás ellen kellene gyarapítaniuk bajnoki egységeik számát egy férfiasnak kinéző találkozón. Talán a hazai pálya által kölcsönzött fórok billenthetik el a mérleg nyelvét a kazáriak javára, ezen adalékon túl viszont nem igazán tudnánk érdemben letenni a voksunkat egyik armada irányába sem a kezdősípszót megelőzően. Összességében tehát úgy véljük, ugyan egy nyúlfaroknyival közelebb lehetnek majd egy jó eredmény eléréséhez a házigazdák, nagy butaság lenne a részükről, ha lenéznék a meglepetésben bízva útra kelő másik oldalt.

Jobbágyi-Vizslás

Ellentétes előjelekkel hangolódó brigádok mérhetik össze tudásukat ebben a párharcban. Míg a jobbágyiak egy vállalhatónak nevezhető fiaskót követően húzhatnak újra kesztyűt, addig a vizslásiak egy szép, közvetlen riválisukkal szemben elért siker miatt vigadhattak az előző hétvégén. Ezúttal egy abszolút háromesélyesnek tetsző birkózásnak vághatnak neki a hasonló erősségűnek tűnő társulatok, ezen a mérkőzésen is a saját otthonuk adta erő hajthatja a kétarcú jobbágyiak malmára a vizet, az sem volna azonban váratlan fordulat, ha nem üres kezekkel hagynák el a játékteret a hármassípszó felhangzásakor Vélhetően gólokban nem fog majd szűkölködni a nagy valószínűséggel kiegyenlített képet festő és sok gólt bemutató ütközet, az azonban egyelőre jó talánynak néz ki, hogy melyik együttes örömködhet majd a lefújáskor.

Mihálygerge-Karancskeszi Karancs United

Igazi ki-ki meccsen ugorhatnak egymásnak a hasonló erősségűnek tetsző résztvevők, nem túlzás azt állítani, hogy egy abszolút nyílt kérdőjelekkel teli csörtében képviseltethetik magukat a gárdák. Az egyelőre két fellépés után pont nélküli hazaiak most már mindenáron kikecmeregnének a nyeretlenségi szériából, saját otthonukban pedig nincs is mitől tartaniuk, legjobb arcukkal előrukkolva lebirkózhatják ellenlábasukat. Ehhez a vélekedéshez persze lehet egy-két szavuk a sima vereséggel hangolódó látogatóknak, éppen ezért, akár egy sokgólos adok-kapok is kisülhet ebből a párosításból, ahol Budveszel László alakulata sem írható le, minden adott lehet ahhoz, hogy egy kiegyenlített csatában döntsék el az érdemi kérdéseket az együttesek, ahol kis dolgok határozhatják meg a győztes kilétét.

Magyargéc-Buják

Ezen az összecsapáson a pontvadászatnak újoncként nekiveselkedő hazaiakat jelölnénk meg előzetes favoritként, a nyitányon kikapó, míg az előző hétvégén pihenőt tartó társulat most számára ismerős környezetben gyűjtené be első sikerét, maximális fordulatszámon pörögve pedig megleckéztethetik a legutóbbi két körben csak vesztes szerepkörig jutó bujákiakat. Persze, a látogatók sem szeretnének a végtelenségig nyeretlenül lavírozni, vélhetően ők is érzik azt, hogy némi keresnivalójuk talán szombat délután is lehet, ehhez azonban a legjobb arcukat kellene előhúzniuk a cilinderből. Férfias küzdelemnek nézünk elébe, melynek keretein belül ugyan a ‘géciek jó eséllyel pályáznak a három pont megszerzésére, nem árt odafigyelniük, ha nem szeretnének kellemetlen élményekkel szembesülni a jó eredmény elérésében bízva útra kelő vendégekkel szemben.

2017. szeptember 3. (vasárnap), 16.00:

Mátraterenye-Kisterenye

Valamilyen szinten érdekes, összességében viszont egyoldalúnak ígérkező mérkőzésen nézhetnek egymással farkasszemet a csapatok. A két forduló elteltével hibátlan, nem titkolt ambíciókkal rendelkező házigazdák határozottan mennének tovább a megkezdett úton, amennyiben képesek lesznek kellő odafigyeléssel viseltetni aktuális erőfelmérőjük iránt, nagy valószínűséggel újabb strigulát húzhatnak majd győzelmeik száma mellé. A vendégek a nyitókörben beszedett csúnya pofon után, sok sebből vérezve tudtak nyerni a mögöttünk hagyott fordulóban, most viszont egy sokkalta keményebb fába vághatják fejszéjüket, perpillanat nem igazán van benne a levegőben, hogy megállíthatják riválisukat a szebb jövőben bízó kisterenyeiek, ha komolyan gondolják merészebb törekvéseiket a hazaiak, így vagy úgy, de el kell intézniük az elhangzottaktól függetlenül tréfa reményében útra kelő látogatókat.

Tar-Mátraverebély

A forduló talán legérdekesebb csatájában csaphatnak össze az előző idényt egyaránt aranyéremmel befejező legénységek, míg a ‘verebélyiek a régió címvédőjének számítanak, addig a most futó szezonnak újoncként nekivágó hazaiak egy osztállyal lejjebb jutottak végső elsőségig, mielőtt az osztályváltás mellett tették le voksukat. Az eddig lepergő két körben nem is lehetett panasz a négy pontig jutó tariak teljesítményére, a lelkes brigád pedig evés közben jön meg az étvágy alapon készül közelgő fellépésére, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy borsot törjenek a mindent összevetve persze acélosabbnak kinéző másik oldal orra alá. A komolyabb megye kettes rutin persze a kezdősípszót megelőzően jóval több sansszal bíró vendégek malmára hajthatja a vizet, adott esetben viszont egy izgalmas menet is kisülhet ebből a párbajból, a saját pályájuk által kölcsönzött erő által felvértezve okozhatnak meleg perceket vetélytársuknak a tariak.

Zagyvaróna-Lucfalva

A rajt folyamán elszenvedett fájó betli után, az előző körben sima sikerig jutó házigazdákra tekinthetünk favoritként ezen a találkozón, bár a minden szempontból hóbortos lucfalvaiakat sosem szabad leírni, jelenleg mégis azt mondjuk, Radics István csapata lehet majd jóval közelebb ahhoz, hogy elhódítsa a három pontot. A vendégek egy sokgólos vereséget követően remit tettek le az asztalra az előző hétvégén, a már két találattal vezető, végül mégis csak döntetlent elérő társulat ugyan semmiképpen sem adná olcsón a bőrét soros kiruccanása alkalmával, a bajnokság további szakaszát illetően eredményesebb folytatásban reménykedő látogatóknak csak legjobb énjükkel lehet esélyük az ismét győzedelmeskedni akaró zagyvarónaiak ellenében, akik ugyan nem írhatják le bármire képes ellenlábasukat, jó napot kifogva újabb sikerre tehetnek szert otthonukban.

error: Content is protected !!