,,Egyre inkább elkapott bennünket a hév”

A bátonyterenyei téli teremtorna felsőházában veretlenül aranyérmet szerző Lucky Strike egyik csapatvezetője, Babják János szerint minden adott volt az eseménynek győzelmi célokkal nekivágó együttese sikeréhez.

Az előző hétvégén véget ért a bátonyterenyei téli teremlabdarúgó torna hetedik kiírása. A felsőházban veretlen mérleggel gyűjtötte be a végső elsőséget a révbe érő alakulat, nevezetesen a Lucky Strike, mely brigád gyakorlatilag végigvezetve, az alapszakasz után a rájátszásban is remekelve húzta be a bajnoki címet. Az aranyérmes társulat sikere kapcsán az aranyérmes társulat egyik csapatvezetőjét, Babják Jánost kérdeztük.

– Milyen célokkal vágtak neki a sorozatnak?

– Mielőtt válaszolnék a kérdésre, szeretném megköszönni a magam és a csapatom nevében a lehetőséget a nyilatkozattételre – vágott bele Babják János. Közhelynek hangozhat, hogy azzal kezdem, győzelmi szándékkal indultunk el a tornán, de így volt! Kezdetektől fogva erről beszéltünk, így egyeztettem az elején Alapi Gáborral, és ezt hangoztattuk magunk között a meccseken: “Nyerjük meg, fiúk! Így küzdjön mindenki, így készüljünk a mérkőzésekre!” Nos, így is lett: mindenki maximálisan teljesített és ennek meg lett a eredménye! Ezért gratulálunk minden játékosunknak!

– Előzetesen számítottak rá, hogy akár veretlen mérleggel is abszolválhatják az eseményt?

– Arra, hogy ilyen egyenletes, kimagasló és fantasztikus játékot tudtunk felmutatni hétről-hétre, s arra, hogy vereség nélkül nyerjünk, nem számítottunk. Aztán, ahogy sorban jöttek az eredmények, egyre inkább elkapott bennünket a hév, a felsőházban már egyértelműen minden meccsen nyerni akartunk! Ehhez adott volt minden, jó kapus, jó játékosok, jó emberek. Összetartás, kitartás, tisztelet! Talán ezek is a győzelmünk főbb indikátorai.

– Mit lehet tudni a társaság összetételéről, a csapat nevéről?

– Csapatunknak két ága van, egy pásztói és egy ‘tarjáni. Ez adódik a két csapatvezetőből is, Gábor hozta az egyik, én pedig a másik felét a gárdának. De hozzá kell tegyem, nekem nagyon jó volt újra a régi barátimmal, a régi S-METAL játékosaival együtt játszani, (de a többiekkel is). Szerintem a csapaton belül mindenki szimpatikus emberekkel találkozott, valamennyiünk, miután megismerte, megszerette csapattársait! Jómagam normális, tisztességes, ügyes és küzdeni akaró srácokkal lehettem együtt, és ezzel így van mindenki. A csapatnév is közös konszenzussal született, több alternatívából kiválasztva. Szavazással!

– Mi a véleménye a rendezvény egészéről?

– A bátonyi torna már hosszú ideje zajlik. Emlékszem, még a ’90-es évek végén, vagy 2000-es évek elején indult. Részt vettem már annak idején is benne, de ebben a formában, ahogy jelenleg is folyik, érte el csúcsát, valóban megyénk legszínvonalasabb bajnoksága lett. Természetesen, ennek fontos alapja a támogatók megléte. Nagyon fontos a szervezők munkája, de minden közreműködő személy tevékenysége is! Mindezek együtt teszik kerekké, lehetővé, hogy hiba nélkül peregjen le a bajnokság! Időben kiírják a bajnokságot, ismertetik a szabályokat, nem félnek újítani, haladnak a korral, reformálnak, ha kell, és a lényeg: napjaink feltételeihez igazítják a nevezést. Ezekért köszönet illeti meg a szervezőket! Itt szeretném azonban megemlíteni azt a tényt, amellett, hogy gratulálunk minden díjazottnak, és amiben csapatunk tagjaival is egyet értettünk: “egyszer már bevállalhatná egy szervezőbizottság, hogy a különdíjakat is odaadja annak a csapat játékosainak, akik kimagaslóan jobbak voltak a többi csapatnál.” Tudom, hogy ez lehet szubjektív is, de a tények magukért beszélnek! (legtöbb rúgott/legkevesebb kapott gól. Legjobb csatársor, legjobb védelem! Gondoljon ide bárki, bármit!) Aztán itt a másik javaslatunk: jövőre, ha már alapszakasz/rájátszás van, akkor a minden “nullázódjon” a váltásnál, a gólkirályi cím is! Természetesen gratulálva a jelenlegi gólkirályoknak! Végezetül: még egyszer gratulálok csapattársaim nevében is a győzteseknek, a díjazottaknak, támogatóknak, minden résztvevőnek és a szervezőknek!

– Legközelebb ismét megcélozzák az első helyet?

– Terveink sok tekintetben vannak, és abban az is benne van, hogy jövőre ismét ugyanígy, ugyanitt!

– A megszerzett aranyérem azt jelenti, rögtön a döntőben találkozhatunk a csapattal az V. Nógrádifutball-Reklámpress Kispályás Szuperkupán.

– Örömmel veszünk rész a kupán, és ott is mindent el fogunk követni a győzelem érdekében. Köszönjük a meghívást!

– Kicsit térjünk át más témára. Személy szerint miképpen vélekedik a salgótarjáni kispályás élet jelenlegi helyzetéről?

– Nos, a véleményem már többször elmondtam, próbáltam minden módon üzenni a szervezőknek és évekkel ezelőtt jeleztem nekik: nem jó irányba halad a bajnokság! Ameddig a múltat emlegetjük, a múlttal példálózunk, és nem vesszük észre a körülmények változásait, ha nem haladunk a korral, és nem merünk reformálni, értékes időt vesztegetünk el, késő lesz! Szerintem ez most be is következett! Magam sem tudom, mi lesz ‘Tarjánban, de látszik már, csapatok szűnnek meg, alakulnak át (mert ismét át kell nekik), és oszlanak fel! Március 5-e után kiderül, de már hiába fognak változtatni a nevezésen, sok csapatnak már késő lesz! Azért szurkolok, hogy tudjunk valahol játszani a közös csapatunkkal, a bátonyi kupagyőztes Lucky Strike és a ‘tarjáni eReSZ FC játékosaival!

– Ön szerint min kellene változtatni?

– Szerintem egy bajnokságban kellene játszani, emellett lehetne egy öregfiúk csoport! Megye kettes és megye hármas játékos korlátlanul. Megye egyes minimum négy, de inkább több! Ha rajtam múlna, nagyot nyitnék a korlátokon! Szerintem csak ez menti mag a bajnokságot!

error: Content is protected !!