,,Azt kaptam, amit vártam”

Gabi

XXXIV. Balassagyarmati Téli Teremlabdarúgó Bajnokság második vonalában aranyéremig jutó Coimbras csapatvezetője, Pápai Dániel szerint az volt együttese célja, hogy kihozzák magukból társaival a maximumot.

Nemrégiben befejeződött a harmincnegyedik szezon a balassagyarmati téli teremtornán. A tizenhárom nevezővel leinduló, majd tizenkét taggal befejeződő második vonal küzdelmei a Coimbras alakulatának sikerével értek véget, mely gárda kilenc győzelem mellett, egy-egy, hetesekkel kivívott, illetve elbukott mérkőzést könyvelhetett el. A társaság csapatvezetőjét, Pápai Dánielt az aranyérem kapcsán kérdeztük.

– Milyen célokkal neveztek be a tornára?

– Mielőtt belekezdenék, szeretném megköszönni a Nógrádifutball Honlap szerkesztőségének a megkeresést – mondta Pápai Dániel. Szeretnék gratulálni a tornán résztvevő összes csapatnak a játékhoz, illetve gratulálni és köszönetet mondani a szervezőknek. Különösebb célokkal nem vágtunk neki ennek a sorozatnak. Szerettünk volna jó mérkőzéseket játszani, élvezni a focit, de ahogy ismerem a társaim és jómagam, egyértelműen dobogós helyezés volt a cél, habár ezt sosem jelentette ki egyikünk sem.

– Hogyan látta a mögöttünk hagyott küzdelmeket?

– Én második alkalommal szerepeltem ezen a tornán. Az előző kiírásban egy másik, hasonlóan jól szereplő alakulatban játszhattam, de ott sajnos csak az ezüstérem jött össze. Az előző kiírás után ettől a szezontól az kaptam, amit vártam, habár idén más volt a torna lebonyolítása.

– Mi a véleménye a bajnokságról?

– Úgy gondolom, sikerült mindenkivel izgalmas mérkőzést játszani. Minden csapat küzdött, valamennyi játékos tette becsülettel a dolgát, több-kevesebb sikerrel. Voltak kifejezetten kellemetlen, harapós ellenfeleink is. Némelyik találkozó talán feszültebb is volt a kelleténél, de ez benne van, hiszen mindenki nyerni akar.

– Mi a lehetett a szép eredmények által megszerzett végső elsőség kulcsa?

– Véleményem szerint az, hogy a csapat magja már régebb óta együtt játszik, több tornán szerepeltünk már együtt, jól ismerjük egymást. Illetve szerintem az is döntőnek bizonyult, hogy a közvetlen riválisok ellen remek játékkal rukkoltunk elő, a csapatból mindenki hozta azt, amit a legjobban tud.

– Honnan ered a csapat neve és mit érdemes tudni a társaságról?

– Igazából a csapatunk nevét teljesen véletlenül hoztuk össze. Voltak ötleteink, aztán pont ment a tv-ben a „Nincs kettő négy nélkül”, ami az egyik legkedveltebb filmem, amit szerintem senkinek nem kell bemutatni, és onnan sikerült meríteni ezt a nevet. Az összetételről, ahogy említettem, számos tornán jártunk együtt. Jelenleg hárman játszunk egy nagypályás klubban, a csapat többi tagjával is futballoztam már együtt, kikkel rövidebb, kikkel hosszabb időszakot.

– A bajnoki cím miatt adódik a kérdés, legközelebb az első osztályba neveznek?

– Ezt még nem döntöttük el, már az idény előtt is gondolkodtunk rajta, hogy ott induljunk, de az esetleges létszámgondok miatt ezt nem akartuk bevállalni. A kupa során egy vagy két mérkőzés volt, ahol megfelelő létszámban jelentünk meg, többnyire egy, maximum két cserével, és ezért gondoltuk azt, hogy az első osztályban ez kevésnek bizonyulna, de azt gondolom, egy ilyen jól sikerült szezon után, jövőre egy osztállyal feljebb kell megmérettetnünk magunkat.

– Ebben az esetben eggyel feljebb mi lehet majd a céljuk?

– Akármelyik osztályban indulunk a következő idényben, egyértelmű a cél: kihozni a maximumot, minél előrébb végezni az adott tabellán.

– A győzelemnek köszönhetően indulhatnak a VI. Nógrádifutball-ReklámPress Kispályás Szuperkupa selejtezőjében. Mit gondol erről?

– Nagyszerű eseménynek tartom a Szuperkupát. Évről-évre magasabb a színvonal, lassan már fokozni is nehéz lesz. Remek csapatok vesznek részt a tornán, jó iramú mérkőzések jellemzik. Vélemény szerint nem kell feltartott kézzel nekivágnunk, nem szabad senkit lebecsülni aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Legfőbb cél itt is, hogy élvezzük a játékot, játsszunk jól, aztán a többi jön majd magától.

– Végül egy személyes jelegű kérdés. Kis ideig Nógrádban is fociztál, berkenyei színekben, most a Pest megyei első osztályú Veresegyházát erősíted. Mennyivel másabb az ottani foci, ezzel együtt, mennyire követed az itteni eseményeket?

– Nagyszerű fél évet tölthettem Berkenyén. Véleményem szerint, az akkori Nógrád megyei első osztályban kevesebb meghatározó csapat volt, mint a jelenleg futó idényben. Rengeteg jó játékos van mindkét ligában. Ami szerintem másabb Pest megyében, az a csapatok fizikális állapota, az összes együttes legalább háromszor edz egy héten, illetve szinte minden klubban van egy, de inkább több olyan meghatározó játékos, aki NB-s szinten futballozott. Jóval élesebb mérkőzések vannak, mivel egyik csapat sem szeretne kiesni, illetve a második vonalból minden évben vannak egyesületek, amelyek szeretnének feljutni. Ezen felül, minden évben van három-négy csapat, ami az NB III-as feljutást tűzi ki célul. A Pest megyei klubok előnyben vannak a keretkialakítás szempontjából, főképp a fővároshoz közeli helyek. Természetesen követem a Nógrád megyei pontvadászatokat, rengeteg barátom játszik itt, és ugye lakhelyem csapata is itt szerepel, igaz, csak a harmadik vonalban. Általában, amennyire az időm engedi, egy jó derbit hétvégenként meg szoktam nézni, továbbá az összes kapcsolódó cikket el szoktam olvasni.

Next Post

,,Mindkét csapat minden elképzelést felülmúlt"

A nógrádi U14 és a hevesi U15-ös bajnokságában egyaránt a dobogó középső fokán állomásozó Bátonyterenyei TC-s fiatalok edzője, Ornyik Róbert szerint játékosaival keményen dolgoznak a célok elérésért. Túlzás nélkül megállapíthatjuk, hogy minden rendben van a Bátonyterenyei TC utánpótlásában. A klub U19-es korosztálya hibátlanul vezeti saját bajnokságát, emellett pedig az ifjabbik […]
error: Content is protected !!