Az oroszországi vb nógrádi szemmel

Sorozatunkban megyénkben ismert sportemberekkel követjük nyomon a torna eseményeit.

Hamarosan minden fronton befejeződik az aktuális szezon Nógrád megyében. Míg azonban szűkebb pátriárkánkban nyári pihenőre vonulnak a csapatok, addig “kicsit” odébb, Oroszországban megkezdődik a Föld legkomolyabb érdeklődést kiváltó sporteseménye, a 2018-as világbajnokság. Weboldalunk úgy döntött, az esemény ideje alatt is megpróbálunk állandó rendszerességgel színes anyagokkal beszámolni olvasóinknak, ezért a soros játéknapokat megelőzően mindig megkérünk majd egy ismertségnek örvendő nógrádi származású sportembert, hogy mondja el várakozásait az adott mérkőzésekről. Újabb epizódunkban a Budapest Honvéd kiválósága, Bobál Dávid foglalta össze véleményét a pénteken esedékes meccsek kapcsán, kapcsán, nézzük meg a tavaly NB I-es bajnoki címet szerző hátvéd gondolatait!

– Nagyon jó világbajnokságra számítok, rengeteg kiváló csapat van, rengeteg esélyes – kezdte a pásztói születésű Bobál Dávid. A végső győztest nem merném megtippelni, talán Brazília, Franciaország, Németország, Spanyolország, Argentína, Belgium és Portugália is esélyes lehet.

Egyiptom-Uruguay: Nagyon kiegyenlített mérkőzésre számítok, kérdés, hogy Salah milyen formában van a sérülése után, de én Uruguay győzelmére számítok. A keretük erősebb, minőségibb játékosaik vannak, gondolok itt Suarezre, Cavanira, Godinra, és talán ez lehet ennek a generációnak az utolsó vb-je, szerintem egyértelműen ők a csoport favoritjai, és ezért az első mérkőzést kötelező megnyerniük. A végeredmény szerintem kettő-egy lesz Uruguay javára.

Marokkó-Irán: Ez is egy nagyon kiegyenlített meccs lesz, a helyzetek kihasználása lesz a döntő faktor, de Marokkót erősebbnek érzem, több játékos játszik nagy bajnokságokban és nyerniük is kell, ha ebből a csoportból tovább akarnak jutni. A végeredmény kettő-null lesz Marokkó javára.

Portugália-Spanyolország: A nap rangadója. Mindkét válogatott rendkívül jó formában van, a meccseiket rendre megnyerik. A portugálok támaszkodhatnak természetesen Cristiano Ronaldora és fiatal sztárjaikra, Bernardo Silvara, Gonzalo Guedesre és akár Andre Silvara. Ronaldo utolsó vb-je lehet, ahol igazán jó formában érkezik, ezért titkos favoritjai a tornának az Eb címvédői. A spanyolok mar évek óta együtt játszanak, legjobb játékosaik a Barcelona, a Real Madrid vagy az Atletico Madrid játékosai. Kiemelni nem érdemes tőlük senkit sem, mert bárki eldöntheti a mérkőzést, hiszen fantasztikus játékosaik vannak a kezdőcsapatban, és a cserepadon, is amiben mindenképpen erősebbek, mint a portugálok. Nagyon kiegyenlített találkozóra számítok, szerintem döntetlenre végeznek egymással. A végeredmény egy-egy.

error: Content is protected !!