Az oroszországi vb nógrádi szemmel

Sorozatunkban megyénkben ismert sportemberekkel követjük nyomon a torna eseményeit.

Mostanra minden fronton befejeződött az aktuális szezon Nógrád megyében. Míg azonban szűkebb pátriárkánkban nyári pihenőre vonulnak a csapatok, addig “kicsit” odébb, Oroszországban megkezdődött a Föld legkomolyabb érdeklődést kiváltó sporteseménye, a 2018-as világbajnokság. Weboldalunk úgy döntött, az esemény ideje alatt is megpróbálunk állandó rendszerességgel színes anyagokkal beszámolni olvasóinknak, ezért a soros játéknapokat megelőzően mindig megkérünk majd egy ismertségnek örvendő nógrádi származású sportembert, hogy mondja el várakozásait az adott mérkőzésekről. Újabb epizódunkban az 1986-as világbajnokságon a magyar válogatottat erősítő Kardos József foglalta össze véleményét a szerdán esedékes meccsek kapcsán. Nézzük meg az egykori remek labdarúgó gondolatait!

– Eddig nagyon jó iramú mérkőzések voltak, illetve akadtak meglepetések is, nekem ezidáig kellemes meglepetés volt ez a világbajnokság – mondta Kardos József. Nem voltak fáradt nulla-nullák, bár néhány játékoson észre lehet venni, hogy hosszú volt a szezon és belefásultak. Ez a torna jó hírverése a sportágnak, reméljük, ez jó hatással lesz a gyerekekre is és sokan kezdenek el futballozni. Az esélyesekről annyit, hogy klasszis csapatot nem láttam, a brazilok és a spanyolok sem az igaziak, hétfőn néztem a portugálokat és ők is meg tudnak zavarodni, talán a franciák együtt vannak és meglepetésre Anglia is. Utóbbi csapatot a torna előtt nem tartottam esélyesnek, de nagyon jól össze van rakva az a brigád és a játékosaik jó formában vannak.

Mexikó-Svédország: Mexikó nagyon kellemes meglepetés, üde színfolt, de a svédeknek nagyon kellene a pont. Szerintem Mexikó vissza fog állni és kontrából veszélyeztetni, esélyesebbnek is tartom, kettő-egyre kikapnak a svédek.

Dél-Korea-Németország: a koreaiaknak eddig nem sok babér termett, a németeknek pedig nagyon kell a győzelem, úgy érzem, laza három-null lesz nekik.

Szerbia-Brazília: ez nagyon jó meccs lesz. Meglepetésre legutóbb kikaptak a szerbek, de ezek a volt jugoszláv utódállamok bármikor, bármire képesek, annyira tudnak küzdeni, hogy már-már hihetetlen, egy döntetlenre most is jók lehetnek, egy-egyre tippelek.

Svájc-Costa Rica: Costa Rica eddig nullapontos, mehetnek haza, Svájc pedig meglepetésgyőzelmet aratott az előző fordulóban. Én mindenképpen a svájciaknak adom ezt a mérkőzést, kettő-nullal.

error: Content is protected !!