Az oroszországi vb nógrádi szemmel

Sorozatunkban megyénkben ismert sportemberekkel követjük nyomon a torna eseményeit.

Mostanra minden fronton befejeződött az aktuális szezon Nógrád megyében. Míg azonban szűkebb pátriárkánkban nyári pihenőre vonulnak a csapatok, addig “kicsit” odébb, Oroszországban megkezdődött a Föld legkomolyabb érdeklődést kiváltó sporteseménye, a 2018-as világbajnokság. Weboldalunk úgy döntött, az esemény ideje alatt is megpróbálunk állandó rendszerességgel színes anyagokkal beszámolni olvasóinknak, ezért a soros játéknapokat megelőzően mindig megkérünk majd egy ismertségnek örvendő nógrádi származású sportembert, hogy mondja el várakozásait az adott mérkőzésekről. Újabb epizódunkban Szécsény Város polgármestere, Stayer László foglalta össze véleményét a hétfőn esedékes meccsek kapcsán. Nézzük meg az egykori labdarúgó gondolatait!

– A labdarúgás nagy ünnepe ez a világbajnokság is – mondta Stayer László. Kicsit döcögősen indult, sajnos az eleje legtöbbször ilyen. Egyrészt senki sem szeretne hibázni, itt elsősorban a „nagyokra” gondolok, másrészt pedig a „kicsik” hozzák a szokásos bunkerfocit, amivel meggyűlik a baja a legjobb csapatoknak, és nekünk semleges szurkolóknak is. Nagyjából azért a csoportmeccsek végére kialakul a várt erősorrend, de mindig van egy-egy meglepetés vagy nagy csalódás. A végső sorrendet illetően három csokorba gyűjtenék csapatokat. Az első csokor a világbajnoki cím esélyesei. Ők a „leghosszabb kispaddal” rendelkező favoritok. Brazília, Spanyolország és Franciaország. A második csokor, a legjobb négy közé várt csapatok. Horvátország, Belgium és a házigazda Oroszország. A harmadik csokorban, Olaszország hiányában egy csapat van, aki bármilyen formában is van, bármire képes. Szerintem mindenki kitalálja, aki ismeri Gary Linekert, ők Németország. Felsoroltam hét csapatot, ezt kiegészítem még egyel. Bár Messi a legnagyobb, de nagyon nem megy neki, így sajnos vérszegény az argentin alakulat. Viszont Ronaldo olyan formában van, hogy sokáig viheti a hátán az Európa-bajnok Portugáliát. És akkor lássuk a hétfői játéknap tippjeit.

Szaúd-Arábia–Egyiptom: Szerintem az egyiptomiak a csalódottabbak, így a szaúdiak motiváltabbak lesznek. Kettő-egyre nyernek is. Szurkolok Salahnak, hogy legyen egy gólja.

Uruguay–Oroszország: Uruguay nem most akarja meghúzni az oroszlán bajszát, jobb a békesség. Egy-nullra nyernek a hazaiak.

Spanyolország–Marokkó: A spanyolok esélyeshez méltóan hozzák a kötelezőt, négy-nullra nyernek.

Irán–Portugália: Meglepne, ha Ronaldo az első tíz percben nem szerezne gólt, három-egyre győznek a portugálok.

error: Content is protected !!