,,Adott volt a csapat magja”

Gabi

A romhányi Rotemo Teremtorna első helyét hibátlan mérleggel behúzó Felsőpetény csapatvezetője szerint egyre jobb az összhang együttesénél.

Szépen-sorban már megszólaltattuk a megyénk különféle nagy teremsorozataiban aranyéremig jutó társaságok csapatvezetőit, jelen cikkünkben pedig a romhányi Rotemo Teremtornán révbe érő Felsőpetényhez értünk. Nézzük meg, Benyusovics Ervin tolmácsolásában hogyan tekint vissza eredményes szereplésére az említett kupát hibátlanul, nyolc győzelemmel befejező együttes.

– Milyen tervekkel vágtak neki az idei romhányi sorozatnak?

– A tavalyi eredményeknél szerettünk volna egy fokkal jobban szerepelni, illetve a dobogóra való feljutás volt a legfontosabb célunk – kezdte Benyusovics Ervin.

– Összességében hogyan tekintenek vissza a kupára?

– Nagyszerű csapatok voltak, akikkel az eredmények ellenére nagyon nehéz, hajtós meccseket vívtunk. Sajnos az indulók létszáma a korábbi évekéhez képest nagyon alacsony volt, illetve az utolsó utáni forduló rossz ötlet volt, mert így a végén arra játszhattak a csapatok, hogy az elsőt (minket) elkerüljék. A Sehol Semmi együttese ezért kétszer is kikaphatott tőlünk, és ez nem volt fair velük szemben.

– Mikor és hogyan alakult meg a csapat?

– Tavaly már részt vettünk ezen a teremtornán, szinte ugyanilyen összeállításban. De hasonló kerettel, már elég sok kispályás tornán szerepeltünk. Ezért konkrét időpontot nem tudnék mondani. Már elég régóta járunk a hétköznapokban kispályára focizni, egy nagyobb (főleg felsőpetényi) baráti társasággal. Így adott volt a csapat magja. Ehhez a maghoz csatlakozott egy-két vendégjátékosunk, akiket a foci révén már régebb óta ismerünk. Mint kiderült, jó igazolások voltak, hiszen a végén például, Lami István a torna legjobb játékosa díját zsebelte be, ráadásul végig harcban volt a gólkirályi címért.

A Felsőpetény csapata. Felső sor: Pápai Dániel, Németh Dávid, Lami István, Németh Ádám, Piszár János. Alsó sor: Makkai Máté, Benyusovics Ervin, Kocsis Péter, Rodák Levente. A képről hiányzik: Kovács Kristóf.

– A sikernek köszönhetően meghívást kaptak a 2018-as ReklámPress-Nógrádifutball Kispályás Szuperkupára.

Már a tavalyi torna vége felé is nem titkolt célunk volt a dobogó legmagasabb fokán végezni, ami egyben a Szuperkupa indulást jelentette volna. Ez a legutolsó meccsen dőlt el, egy elég színvonalas mérkőzésen kikaptunk, így az első helyett, a harmadik helyet szereztük meg. Tehát a cél már nem volt idegen a csapattól, így kicsit még éhesebbek lettünk, de idén már sikerült kiérdemelnünk a meghívást. Úgy gondoljuk, egy igen színvonalas esemény, amely feldobja a szezon közötti időszakot. Igen erős csapatok versenyeznek a végső győzelemért, nagyon örülünk, hogy részt vehetünk rajta.

– Jövőre ismét megcélozzák az első helyet a Rotemon?

– A jövő mindig kétséges. Úgy néz ki, a társaság egyben van, és más kupákon is jó eredménnyel szerepel. Talán kezdünk egyre jobban összeszokni. Viszont a nagy közhely (az ember tervez…), minket sem kerülhet el. Aztán szinte mindenki érdekelt más sportcsapatokban is, és a torna egyre jobban belenyúlik a felkészülési időszakba. De amennyiben ezt össze tudjuk egyeztetni, természetesen elindulunk a győzelemért és a Szuperkupa-kvóta újbóli megszerzéséért.

Next Post

Így néz ki a megye három Közép-csoportjának téli átigazolási adatbankja

Kisebbfajta mozgásokat jegyezhettünk fel a bajnokság csapatainál. A február közepén véget érő téli átigazolási időszak a megyei harmadosztály Közép-csoportjában sem múlt el “nyomtalanul”, mint az alábbiakban szemrevételezhető, a csapatok zöménél jegyezhettünk fel valamilyen mozgást. Lássuk az ominózus jövés-menés adatbankot! A Megyei III. osztály Közép-csoportjának téli átigazolási adatbankja: Érsekvadkert II: Érkezett: […]
error: Content is protected !!