A nyugati megye hármas edzőket is megkérdeztük a váratlan helyzetről

Változatos véleményeket osztott meg velünk a tizenöt érintett.

Egy ideje már a koronavírus miatti pánikról szólnak mindennapjaink, szeretett sportújságíró, a labdarúgás is szünetel. Az MLSZ még március 16-án függesztette fel a különféle bajnokságokat, az esetleges folytatás pedig továbbra is igen bizonytalan. Mostani anyagunkban a nyugati megye háromban szereplő csapat edzőit kérdeztük meg a jelenlegi helyzetről. Arra voltunk kíváncsiak, miképpen vélekednek erről az időszakról, együttesüknél hogyan töltik ezeket a heteket, illetve arra is kíváncsiak voltunk, mihez kezdenének a félbeszakadó szezonnal. Lássuk a tizenöt véleményt!

Bella Sándor, Patak SE: – Hosszú téli szünetet követően játszottunk két bajnoki mérkőzést, majd ismét pihenőre kényszerültünk, sajnos elképzelhető, hogy hosszú szünetre! A világ megbolondult, sejtelmem sincs mikor lesz ennek vége, és ha vége lesz, akkor minden olyan lesz-e, mint előtte volt? A jelen helyzetben a biztonság, az egészség mindennél előbbre való, így természetesen nálunk is. Mivel edzések eddig sem voltak, így továbbra sincs semmilyen előírt gyakorlat, mindenki a családja körében próbálja átvészelni ezt az időszakot. Nagyon remélem, hogy miután ennek vége, minden játékosommal egészségesen fogok találkozni! Sajnos arról sincs még információ, hogy milyen módon folytatódna a kényszerszünet után a bajnokság. Korábban hallani lehetett több lehetőségről is, de nem tudom, mi lenne az, ami mindenkinek megfelelne. Konkrét céllal vágtunk neki a bajnokságnak, és ha a jelenlegi állással zárulna, akkor mondhatnánk, hogy elértük a célunkat. De ez nem lenne teljesen igaz, mert maradna hiányérzetem, hogy nem tudtuk a pályán kiharcolni a kitűzött célt! Ha esetleg törölnék az egész bajnokságot, azt valószínűleg csalódásként élnénk meg, mert akkor az eddig befektetett munka veszne kárba! Az, hogy folytatódna a bajnokság, úgy, hogy szünet nélkül kezdődne az új szezon, hát, szerintem nem csak én gondolom úgy, hogy ez nem jó ötlet lenne!

Baráth Péter, Kétbodony SE: – Nagyon sajnálom, hogy így alakult ez az egész, de mindenkinek az egészség a legfontosabb. A fiúkkal telefonon tartjuk a kapcsolatot, nem járunk össze, mindenki otthon marad és próbál alkalmazkodni ehhez a helyzethez. Szerintem nagyon jók az elrendelt intézkedések, egyetértek velük, és azt látom, egyre fegyelmezettebbek az emberek, fölöslegesen Kétbodonyban sem járkál senki, ha pedig ez így folytatódik tovább, lehet, gyorsabban átvészelhetjük ezt az időszakot. Bízunk benne, minél hamarabb vége lesz ennek az időszaknak és valamilyen úton-módon be tudjuk fejezni a bajnokságot. Nem tudom azonban, ebből lesz-e valami, mert jó darabig eltart ez a fertőzés. Mivel még csak tizenhét fordulót játszottunk le, szerintem nincs értelme bajnokot hirdetni, ha nem lesz folytatva a szezon, mindenkinek el kell felejtenie. 

id. Jele Tibor, KSE Becske: – Hiányzik a futball, de az egészség fontosabb! Jó döntés született, hogy inkább maradjon mindenki otthon. Egyáltalán nem beszélgetünk a csapattal. Mi amúgy is nehezen indultunk, nem tudom, hogyan lesz tovább, nincs vezetőség sem. Szerintem ezt a szezont ott kellene befejezni, ahol most van. Butaság volna folytatni ezt a bajnokságot, hiszen nem lehet tudni, meddig tart ki ez a vírus. Újból kellene alapozni annak, aki rendesen megcsinálta a felkészülést, az idősebb játékosoknak nem biztos, hogy jó tenne, hogy tél után megint “tél” jött, ha ismét pályára kellene lépniük, sokan meghúzódnának.

Takács Gergely, Ipolyszögi SE: – Nagyon rosszul érintett bennünket, hogy fel kellett függeszteni a bajnokságot, mert nagyon együtt van a társaság, az első fordulókban mutatott játék után biztató tavasz elé néztünk! Tartjuk magunkat a #maradjotthon szlogenhez, nem járunk össze. A folytatásról szerintem még korai beszélni, de ha normális időben el tudna indulni a szezon, akkor természetesen szeretnénk azt befejezni. Ezúton is szeretnék mindenkit megkérni arra, ha teheti, maradjon otthon, hogy minél előbb vége legyen ennek a szörnyű sportmentes időszaknak!

Gubik Ákos, Érsekvadkert SE II: – Szerintem egyetlen sportszerető ember számára sem jó ez az időszak. Mi is azért gyűlünk össze hétvégenként, hogy együtt legyünk, mozogjunk, focizzunk. Ezek a dolgok most hiányoznak! Mi próbáljuk a “maradj otthon” elvet gyakorolni, nem járunk össze közösségbe. Nehéz kérdés, mi legyen ezzel a szezonnal. Attól is függ, meddig tart ez az egész. Szerintem még a május beleférne, amennyiben viszont nagyon sokáig elhúzódik, és mondjuk csak júniusban oldanák fel a járványhelyzetet, én már nem folytatnám, mert akkor az őszi szezon tolódna ki nagyon. Nyáron már nehezebb összehangolni, és negyven fokban sem jó játszani, de úgy gondolom, a foci szeretete miatt befejezném ezt a bajnokságot, ha erre időben lenne lehetőség.

Garazsi József, Szondy SE Hont: – Muszáj volt elrendelni ezt a szünetet, hiszen mást is befagyasztottak, nem csak a focit. Viszont sajnálom, hogy ez történt mert elég jó szezont futottunk, idegenben veretlenek vagyunk, mely mérleget jó lett volna megőrizni. Azt gondolom, mindenki azzal járna a legjobban, ha bejelentenék, itt vége ennek a szezonnak, mert egy folytatás után már nem lenne ugyanolyan ez a bajnokság. Bár ki tudja, mivel idén nem mehetnek majd az emberek üdülni, lehet, a nyár közepén folytatódik a szezon?! Úgy gondolom, ez azonban már mindenkinek nyűg lenne! Mi nem találkozunk, majd, ha megkapjuk az engedélyt, ismét összejövünk. 

Havay Zoltán, Rétság VSE: – Jelen állás szerint, sajnos szünetel a bajnokság. Úgy gondolom, hogy a többi labdarúgást szerető kollégáimat és engem is nehezen érint ez a helyzet. Mindenünk a foci, minden hétvégét ennek szentelünk. Szokatlan, hogy ez nincs. Természetesen az egészség a legfontosabb, és így több időt tudunk eltölteni a családunkkal. Mi most pihenőidőn vagyunk, be tartjuk a szabályokat, a srácok is tudnak így relaxálni, aztán majd idővel újra nekilátunk a dolgoknak. Próbáljuk majd szépen visszahozni az edzéseket, beszélgetéseket. Bízom benne, hogy újult erővel állunk majd neki a mérkőzéseinknek és beleadunk apait-anyait! Reméljük a legjobbakat, hogy minél előbb újra beindul majd a bajnokság, egyben gyorsan lezajlik ez a vírus, és mindenki egészségesen túl lesz rajta! A legjobbakat kívánom mindenkinek és tartsunk ki! Hajrá Rétság!

Seres István, Romhány SE: – Köszöntöm a nógrádi labdarúgás szerelmeseit. Ebben a helyzetben a legjobb döntés született a bajnokság megszakításával kapcsolatban! Mindenki, aki teheti, maradjon otthon! Azt hiszem, hogy a folytatásnak sincs így értelme. Befejezettnek kellene tekinteni ezt a sorozatot. Az mindegy, milyen formában, csak ne kísértük a sorsunkat. Ugyan nagyon hiányzik a labdarúgás egésze, viszont a józan észre hallgatva kell viselni ezt a helyzetet. Aki akar, az tud magának mozogni, hogy legyen kondíciója. Kívánom, hogy legyen mielőbb foci, de én még az őszi kezdést is kétségesnek tartom.

Babicz András, Tereske KSE: – Óriási a baj! Ilyet még senki nem élt át! Lanzafame, Kanta, Feczesin helyett mindennap Müller Cecíliát kell nézni a tv-ben! Azt hiszem, erre a legrosszabb álmainkban sem gondoltunk! Nálunk megállt az élet a csapatnál, pár emberről tudom, hogy mozog egyénileg, de senkinek nincs kiadva semmi feladat. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy belátható időn belül nem fogják hagyni folytatni a bajnokságot, és nekünk tizenhárom forduló van hátra, nagyon nehéz lenne megoldani, hogy befejezzük. Gratulálni kell a dobogósoknak, hogy ősszel ilyen jól szerepeltek. Nekünk három meccsen sikerült ellenük hét pontot szerezni, ezzel is bizonyítottuk, hogy a tabellán elfoglalt helyezésünk nem fedi teljesen a valóságot, de ha vége “ennek” a vírusmizériának, azon leszünk, hogy a következő szezon nagyon szépen záruljon. Addig is, mindenki maradjon vidám, nevessen sokat!

Hegedűs Gábor, Erdőkürt SK: – Ilyen helyzetben még nem volt részünk, de megértjük a döntést a vírus megállítása érdekében. A csapat nagy részének hiányzik a foci, de betartjuk az óvintézkedéseket. Edzéseket nem tartunk, reméljük, mihamarabb túl leszünk a járványon. Természetesen, ha lehetne, folytatnánk a bajnokságot, de erre egyre kevesebb az esély. Nem úgy alakult számunkra a szezon, ahogy szerettem volna, egyes emberek fejében rendet kell rakni a folytatáshoz. A rosszban a jó, ez a kényszerpihenő módot ad rá, akár változásokra is! 

Laczkovszki Zsolt, Felsőpetény SE: Azt gondolom, mint sokan mások is, hogy nem jó ez a kényszerszünet, de az emberi élet a legfontosabb, és ki kell bírni ezt a szörnyű járványt! Mi, felsőpetényiek nagyon szeretjük a focit, mindenkit megvisel ez az időszak. Mindig is baráti, családias légkör övezte az itteni csapatot, soha nem a pénzről szólt a működésünk, mindig alacsony költségvetésből működtünk, és rendre minden játékosom támogatta az egyesületet, ami példaértékű, ezért is szeretnek itt focizni a fiúk. Hasznosan töltjük ezt a holtidőt, a csapatot megújítjuk klub szinten, így lehetőségünk lesz pályázatokra, egyéb plusz bevételekre. Az öltözőnket is elkezdjük renoválni, és a pályánkat is tovább javítjuk! A szezon folytatásának lehetőségét én nem tartom jó ötletnek, nagyon elhúzódik a járvány, így nem lesz értelme folytatni, és idő se lesz rá.

Rapavi Péter, Nézsa SE: – Biztosan sok csapatot megvisel a bajnokság leállása, de nekünk nagyon jól jött. Mi is a bánki edzésprogramot követjük a szünet idejére. Ha én dönthetném el, hogy legyen-e folytatás, biztosan nemmel szavaznék.

Bujnyik János, Legéndi SE: – A lehető legrosszabbkor jött ez a vírus. Úgy látszódott, kezd összeállni a csapat egy rendes családdá. Ez ellen a szünet ellen viszont nem tudunk mit tenni, azt mondom, ha meg tudjuk előzni a bajokat, akkor tegyük meg. Ehhez viszont mindenkinek be kell tartania a kötelezettségét! Akinek nem muszáj, ne menjen sehova, hanem maradjon otthon a családjával és pihenjen, zárkózzon el a világ. Még véletlenül se kerüljünk bele egy rosszabb helyzetbe! A lényeg, hogy nem csak a játékosok, hanem a többi ember is megússza a betegséget és minél kevesebb fertőzött legyen. Nem járunk össze, de napi szinten beszélgetünk a fiúkkal. Reálisan látjuk a dolgokat, és bízunk benne, minél hamarabb le fog zajlani ez a jelenség és újra tudjuk kezdeni a mérkőzéseket! Hiányzik nekünk a foci és várjuk is a meccseket! Szerintem a fociszerető emberek 99 százaléka szeretné, ha minél előbb ismét pályán lehetne!

Miklián Norbert, Keszegi SE: – Teljes mértékben egyetértek a szünettel, az egészség a legfontosabb. Mi megbeszéltük, hogy egyénileg megpróbál mindenki legalább erősíteni, és amint lehetséges lesz, megtartjuk a heti egy edzésünket. Amennyiben lesz rá lehetőség, természetesen szeretném, ha folytatódna a bajnokság, mert februárban elkezdtünk valamit a vezetőkkel, illetve a játékosokkal, és úgy érzem, eddig mindenki vevő volt a közös munkára, jó lenne végigmenni az úton, amit elkezdtünk. 

Gyuricza Zoltán, Ősagárd LK: – Lassan huszonegy éve, mióta van csapat Ősagárdon, szinte nem volt hétvége, ami meccs nélkül telt el, sőt szabadidőmben még a környező csapatok mérkőzéseinek is rendszeres látogatója voltam. Ezt most tetézi, hogy még a tv-ben sem lát élő meccseket az ember, üresek a hétvégék. Ennek ellenére azt mondom, hogy vannak lényegesebb dolgok az amatőr sportnál, az emberi élet és egészség pedig mindentől fontosabb. Ha csak egy ember is megmenekül ezáltal, akkor ez a helyes lépés! Ebben a szituációban a találkozókat nem kellene erőltetni, legyen szó edzésről vagy barátságos meccsekről. A folytatással szemben szkeptikus vagyok, az előrejelzések szerint nem sok esély van rá. Mindenkinek jó egészséget kívánok, vigyázzon mindenki magára.

error: Content is protected !!